نمی توانید بگویید به همسرتان حسودی نمی کنید! اما اگر مقاومت دارید، این آزمون را انجام دهید، خیلی زود دستتان رو میشود و حداقل خودتان متوجه می شوید چقدر به همسرتان حسودی می کنید
با ما صادق باشید. نمی توانید بگویید که حسود نیستید و در زندگی مشترک یا اجتماعی تان، هیچوقت احساس عمیق اما ناخوشایند حسادت را تجربه نکرده اید. اغلب ما کم و بیش با این احساس آشنا هستیم اما نکته همین جاست. شما کمی حسادت دارید یا اینکه در آن غرق شده اید؟ اگر می خواهید پاسخ این سؤال را پیدا کنید، به سؤال های زیر صادقانه پاسخ دهید. پاسخ سؤالات شما می گوید حسادت از رابطه شما محافظت می کند یا اینکه به خطری جدی برای زندگی مشترک تان تبدیل شده است.
به جای آنکه همسرتان را با حساسیت های آزار دهنده به زندگی مشترک امیدوار کنید، عشق تان را به او نشان دهید. گفتن دوستت دارم شاید موثرترین و ساده ترین راه باشد اما بد نیست گاهی بی بهانه برایش هدیه بخرید یا با لبخند پشت در به استقبالش بروید. حل کردن مشکلات زندگی مشترک را برای فردا نگذارید. هرشب پیش از خوابیدن اختلافات را حل کنید و هرگز به دلیل دلخوری از همسرتان، جای خوابتان را جدا نکنید. حسادت گاهی ناشی از احساس خود کم بینی است که در زندگی شما ریشه دوانده، پس بهتر است تواناییهای خود را تقویت کنید تا تصور اینکه هر زنی توانایی تصاحب زندگی شما را دارد از سرتان بیرون رود. در این مورد هرچه بگوییم کم گفته ایم؛ شما و همسرتان می توانید با کمک جلسات مشاوره خانواده خود و یکدیگر را بیشتر بشناسید. نیازی نیست که حتما کارد به استخوان شما برسد تا سراغ مشاور بروید. حتی در شیرین ترین لحظات زندگی تان هم مشورت با یک روانشناس می تواند راهگشا باشد.
به این سوالات پاسخ دهید و در مورد هر کدام بنویسید که در مورد شما همیشگی است یا گاهی یا هیچوقت.1- غیرمنتظره به تلفن ثابتش زنگ میزنم تا ببینم که آنجایی که گفته هست یا نه.2- حرف ناخوشایندی در مورد یکی از خانمهای همکار یا فامیلش میزنم تا از طریق واکنشش کشف کنم که رابطه ای میان آنهاست یا نه؟3- از دیگران آمارش را میگیرم.4- ناگهانی به اتاق کارش میروم تا بدانم با کیست.5- به اینکه با کس دیگری ارتباطی خارج از چارچوب داشته باشد شک می کنم.6- فکر می کنم دور از چشم من با دیگران قرار می گذارد و در مورد اینکه کجا میرود دروغ میگوید.7- همیشه جیب، کیف و وسایل شخصیاش را میگردم.8- اگر مقابل من با زن دیگری سلام و احوالپرسی گرمی داشته باشد برافروخته می شوم.9- تلفن همراهش را چک می کنم و به ایمیل شخصی یا شبکه های اجتماعی که در آن عضو است وارد می شوم تا ببینم با چه کسانی در ارتباط بوده است.10- از او می خواهم که بگوید با چه کسانی وقت گذرانده و در طول روز با چه آدم هایی تلفنی یا حضوری حرف زده است.
به جوابهای «همیشگی» امتیاز 2 و به جوابهای «گاهی» امتیاز یک بدهید. برای جواب های «هیچوقت» هیچ امتیازی در نظر نگیرید. حالا امتیازهایتان را با هم جمع کنید. از صفر تا 20 چه نمرهای گرفتهاید؟ وقت آن رسیده که نمرهتان را با پاسخهای زیر مقایسه کنید و ببینید کجای کار هستید.
12تا20: حسادت همه زندگی شما را در اختیار خود گرفته و به تهدیدی جدی برای رابطهتان تبدیل شده است. اگر هرچه زودتر از یک مشاور خانواده وقت نگیرید و نگاهتان را تغییر ندهید، خیلی زود با مشکلات جدیتری روبهرو خواهید شد.
8تا11: حسادت در زندگی شما یک مشکل است اما میتوانید با مدیریت ذهن و آموختن مهارتهای ارتباطی، سهم آن را آرامآرام کمتر کنید. اگر چنین امتیازی گرفتهاید، خواندن کتابهای روانشناسی و زوجدرمانی را به شما توصیه میکنیم. سری به شهر کتاب بزنید و از مشاور کتابفروشی بخواهید تاثیرگذارترین توصیههایی که به کار زوجهای جوان میآید را به شما معرفی کند.
4تا7: شما آنقدرها هم که فکر میکنید حسود نیستید. کافی است نامزدتان را بیشتر بشناسید و در جریان رابطه، اعتماد متقابل را تقویت کنید. یک رابطه خوب و متعادل و از سوی دیگر تلاش خودتان، میتواند شما را از شر این تردیدها خلاص کند.
صفر تا3: شما اندکی حسود هستید اما این میزان حسادت نمیتواند مشکل بزرگی را در رابطه شما ایجاد کند. تصور میکنیم بیشتر از آنکه این تردید به رابطه شما لطمه بزند، کمی هوشیار نگاهتان میدارد و نمیگذارد تهدیدهای کوچک و بزرگ میان شما و نامزدتان فاصله بیندازد.
نتیجه آزمون تان چطور بود؟ فکرش را می کردید؟!