آداب و رسوم عروسی در هر کشور متفاوت بوده و شامل چندین بخش بوده و در زمان های مختلفی برگزار می شود. برخی از کشورها بر اساس آیین و اعتقادات مذهبی شان مراسماتی دارند که باید در زمان عروسی و شروع زندگی مشترک دو نفر انجام شود. آنها معتقدند انجام ندادن حتی یک قسمت از این مراسم سبب پیش آمدن اتفاقات بد در زندگی این دو نفر خواهد شد.
آداب و رسوم در کنار زیبایی هایی که به جشن عروسی می دهند سبب می شوند که آیین های کهن زنده مانده و در زندگی امروزی نیز جاری باشند. در ادامه این مطلب به آداب و رسوم عروسی در دیگر کشورها می پردازیم و به طور مختصر آنها را توضیح می دهیم. با ما در تشریفات عروسی صبور همراه باشید.
آداب و رسوم عروسی در کشورهای مختلف
یکی از شادترین و رنگارنگ ترین مراسمات عروسی متعلق به کشور هند می باشد. این مراسم که در سه روز انجام می شود شامل قسمت های مختلفی می باشد. انتخاب روز عروسی به عهده داماد بوده و با توجه به علم نجوم و حرکت ستارگان و تاثیر آن بر روز تولد و عروس و داماد انتخاب می شود. آنها معتقدند این روز برای عروس و داماد خوش یمن بوده و سبب خوشبختی شان می شود.
لباس عروس در این کشور یک ساری قرمز رنگ می باشد که نماد باروری و معنویت می باشد. در کنار آرایشی که برای عروس در نظر می گیرند، یک خال قرمز بر روی پیشانی عروس کشیده می شود. از مهم ترین رسومات عروسی در هند باید به نقش و نگار انداختن روی دست و پای عروس با حنا اشاره کرد. طرح های بسیار زیبایی توسط یک فرد هنرمند روی دست و پای عروس کشیده شده و بعد از مراسم نقش حنا تا پایان عروسی، عروس و داماد چیز نخورده و معتقدند با این کار پاک می مانند.
مراسم بعدی برگزاری عروسی در صبح روز ازدواج انجام می شود و هلدی نام دارد. در این مراسم محلولی شامل روغن، زردچوبه و آب بر روی سر و صورت و لباس عروس و داماد مالیده می شود که معتقدند سبب تبرک و خوشبختی شان می شود. مراسم ازدواج در کنار آتشی به نام آتش مقدس انجام می شود و عروس و داماد در حالی که هفت قدم دور آتش می زنند سوگند ازدواج را به زبان می آورند. آنها معتقدند آتش مقدس ناظر ازدواج آنها بوده و باعث دوام این ازدواج می شود.
آداب عروسی در هند
در مالزی مراسم ازدواج شامل نامزدی، عقد، حنابندان و جشن عروسی می باشد. در مراسم نامزدی شرایطی و تعهداتی که برای ازدواج نیاز است از سمت خانواده عروس به خانواده داماد گفته شده و هزینه ای به عنوان جریمه برای فردی که به تعهداتش عمل ننماید در نظر گرفته می شود. در این مراسم همچنین سینی های هدیه از سمت خانواده عروس به داماد و از سمت خانواده داماد به عروس تقدیم می شود.
حلقه ازدواج را خاله یا خواهر داماد به عروس تقدیم میکند. هدایای عروس شامل لباس، کیف و کفش و حلقه ازدواج بوده و باید تعداد سینی های هدایا عددی فرد مانند هفت و بالاتر از آن باشد. هدایای داماد شامل کت و شلوار و کلاه سنتی و جانماز می باشد.
خطبه عقد توسط پدر عروس، در حضور چند مقام مذهبی خوانده شده و با امضای دو شاهد سند ازدواج صادر می شود. مراسم حنابندان در مالزی در سه شب و در زمان های خاص انجام می شود. اولین مراسم حنابندان سه شب قبل از مراسم عقد بوده، بعدیدو شب قبل از مراسم عروسی و حنابندان دیگر بعد از خواندن خطبه عقد انجام می شود.
شب عروسی در مالزی عروس لباس مخصوص خود را با توجه سلیقه و علاقه اش از مدل های سنتی تا غربی انتخاب کرده و خانواده او یک برگ فوفل را برای خانواده داماد ارسال کرده و به این ترتیب اجازه ی داماد برای ورود به خانه عروس را صادر می کنند.
بعد از دریافت این اجازه داماد و خانواده اش به همراه کاروانی از سینی های گل و موسیقی به خانه عروس می روند. در این مراسم کمی آب معطر، حنا، خمیر چوب صندل و آرد برنج روی دست عروس و داماد قرار داده می شود. سپس میهمان ها پذیرایی شده و مراسم عروسی با پایکوبی و آتش بازی ادامه یافته و تمام می شود.
آداب عروسی در کشور مالزی
آداب و رسوم عروسی در هر شهر از مکزیک منحصر به فرد بوده اما برخی از سنت ها در اغلب شهرها دیده می شود که ما در ادامه به معرفی آنها می پردازیم. لباس داماد در مکزیک یک پیراهن نازک توری است که رنگی بوده و مناسب هوای گرم مکزیک است و لباس عروس پیراهنی کتان به رنگ سفید و کاملا ساده و یا یک لباس رنگارنگ است.
در مراسم عروسی داماد 13 سکه طلای خاص که نشان تمام دارایی اش می باشد به عروس داده و این کار نمادی از اعتماد عروس و داماد به یکدیگر است. در مراسم عقد کشیش یک گردنبند بلند را به گردن عروس و داماد انداخته که معتقدند این کار نشان از وحدت ابدی این زوج است. بعضی از زوجین به جای این گردنبند یک حلقه از شکوفه های نارنجی را که نمادباروری و خوشبختی است استفاده می کنند.
غذای عروسی در مکزیک لوبیا، غذای سنتی تورتیلا و برنج تند بوده و کیک عروسی نیز با کیک آجیل و میوه خشک می باشد. موسیقی را گروهی به نام ماریاچی بر عهده دارند که از سازهای ویولن، ترومپت، گیتار اسپانیایی، ویولا و گیتارون استفاده می کنند.
دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
کشورهای آفریقایی و قبایل مختلف دارای رسم و رسومات عجیبی هستند که در مراسم عروسی برگزار می کنند. یکی از رسومات این است که هر دختری بعد از ازدواج باید حلقه های مسی را دور گردن، بازو و پاهایش ببندد تا به دیگران اعلام کند که متاهل است.
از دیگر رسومات قبایل آفریقایی می توان به این اشاره کرد که داماد باید تعدادی گاو را به خانه عروس برده و سر آنها را ببرد تا اجازه ازدواج بگیرد و تعداد این گاوها به ثروت پدر دختر بستگی دارد. دزدیدن دختر و سپس به مذاکره برای خواستگاری رفتن نیز در برخی از قبیله ها مرسوم است. در این قبایل بعد از دزدیدن دختر بزرگترهای داماد به مذاکره با پدر عروس پرداخته و اگر رضایت او را نگیرند ازدواج به صورت اجباری انجام می شود.
مراسم عروسی در کشورهای عربی بسیار پر زرق و برق و پر هزینه می باشد. از نمونه رسومات گران قیمت در کشورهای عربی می توان به کمربند طلایی اشاره کرد که خانواده داماد به عروس می دهند. این کمربند که از رسومات یمن می باشد نباید قیمتی کمتر از ده هزار دلار داشته باشد.
فرش گل گرانقیمت در کویت نیز یکی دیگر از نمونه های هزینه بر بودن ازدواج در کشورهای عربی می باشد. مابقی مراسمات در کشورهای عربی مانند ایران شامل خواستگاری، عقد و جشن عروسی می باشد. در اغلب کشورهای عربی ازدواج با فرزند عمو، دایی و خاله در اولویت بوده و آن را بسیار مبارک می دانند.
رسوم عروسی در چین
ازدواج در چین دارای شرایط سنی بوده و برای دختران حداقل21 و برای پسران حداقل 23 سال در نظر گرفته شده است. خانواده دختر و پسر مراسم خاستگاری را در رستوران انجام داده و به تبادل اطلاعات در مورد خود و پیشینه ی خانوادگیشان می پردازند. بعد از رسیدن به توافق و پیدا کردن وجه اشتراک به بررسی و انتخاب روز عقد و عروسی می پردازند.
مراسم نامزدی با حلقه دادن عروس و داماد به یکدیگر در حضور بزرگترها انجام می شود. در دوران نامزدی و قبل از برگزاری مراسم عروسی خانواده داماد هدایایی شامل طلا، پارچه و پول نقد را به خانواده عروس داده تا به این وسیله ادب و علاقه شان را به آنها نشان دهند.
در روز عروسی داماد به همراه خانواده به منزل عروس رفته و با دادن هدیه که معمولا پول نقد می باشد اشتیاق خود را برای این ازدواج نشان داده و نشان تلاش داماد برای سر گرفتن این ازدواج است. بعد از عروس سراغ خانواده وی رفته و برای جلب رضایت آنها تلاش می کند. بعد از ارائه هدایا و گرفتن رضایت مراسم عروسی برگزار می شود و عروس و داماد زندگی مشترک خود را آغاز می کنند.